top of page

Øjencreme, eller ej?

Er øjencreme nødvendig?

AF KOSMETOLOG EVA SCOTT


Huden omkring øjnene er tynd og mere sart, end i resten af ansigtet. Der udløses, naturligt, meget mimik med øjnene og med alderen producerer vi mindre og mindre collagen og hyaluronsyre. Dette sammenlagt med påvirkning fra UV-stråler, rygning, manglende solbeskyttelse, for lidt søvn og dehydrering, gør at de første tidlige alderstegn, oftest ses, netop ved øjenomgivelserne.

Fine linjer og rynker opstår med alderen, for nogle før end andre, og det kan ikke undgås. Hvor tidligt linjer og rynker melder deres synlige ankomst, kan afhænge af gener, påvirkning af UV-stråler, livsstil med rygning, ekstrem soldyrkning, for lidt søvn og væske, og om man beskytter huden med SPF, solbriller og kasket/hat, når man opholder sig i solen.

De fine linjer er ikke altid aldersbetinget, men kan være synlige grundet manglende korrekt pleje og væskeindtag, også kaldet tørhedsrynker med samtidig påvirkning af solstråler og vejret generelt.

Øjenpartiet kan (desværre!) ikke kun nøjes med at være med linjer og rynker, men tab af fylde, hævelse og mørke rande ses lige så hyppigt, og ofte samtidigt.

 

Kan man ikke nøjes med en almindelig ansigtscreme til øjenpartiet?

Nogle synes, at det er rigeligt at bruge ansigtscreme til øjenpartiet, og dermed springe øjencremen over. Hvis dette fungerer fint, så fred med det, men vær blot opmærksom på, at visse cremer kan indeholde ingredienser som fx frugtsyre, salicylsyre og A-vitamin, med høj koncentrationsom, som ikke er tilpasset den tynde hud i øjenpartiet, og kan derfor være for aktivt, for den tynde hud.

 

Faglig anbefaling af øjencreme

Det er en god ide, at pleje og fugtgive netop denne tynde og sarte hud, omkring øjnene, hvis du ikke ønsker, at huden skal synes tør samt føles tør. Jeg vil til enhver tid, anbefale en øjencreme. En øjencreme er udviklet netop til denne sarte hud omkring øjnene, og også til at forebygge tørhed og fine linjer samt dulme hævelser under øjnene. Nogle indeholder endda peptider, som kan give fylde. En øjencreme med fugt, fx hyaluronsyre er helt harmløs, ment på den måde, at den giver fugt, og det kan man aldrig ”gå helt galt i byen med”.

 

Hvilke ingredienser skal man gå efter i en øjencreme?

Hyaluronsyre er fugtgivende og giver fylde og elasticitet.

Ceramider hjælper med at bevare fugten i huden. Bonusinfo: Den ses oftest som en superkombi med hyaluronsyren. 

A-vitamin som fx retinol & retinyl palmitate styrker og reparerer samt stimulerer cellefornyelsen og collagenproduktionen. Bonusinfo: A-vitamin er medlem af antioxidantfamilien.

Filtreret sneglesekret er en antiage ingrediens, som forebygger og behandler fine linjer, mørke rande og slap hud.

Peptider styrker og forbedrer teksturen samt giver mere fylde. Bonusinfo: Ved ekstra sart hud, bør du vælge peptider fremfor A-vitamin.

Antioxidanter som C og E (og A) vitamin er super antiage ingredienser. C vitamin booster kollagenet og lysner og E vitamin beskytter og beroliger.

 

I klinikken har jeg et fint udvalg af øjencremer samt øjenmasker. Jeg er altid klar til at give dig anbefalinger, til lige netop din hud. Du siger blot til.

Jeg indkøber udvalgte øjencremer fra Japan og Korea samt øjencremer fra Mesoestetic og iS Clinical.


10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hvad du bør vide inden dit lashift.

INFO vedr. YUMI KERATIN LASH LIFT 1. Mød op uden øjenmakeup. 2. Undgå vand, damp, sved på vipperne i 48 timer efter behandlingen. Et godt råd: Vask håret inden. 3. Efterpleje med biotinvippeserum fra

Cryoterapi

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page